IDA LINDH

Kategori: Allmänt

Blir så jäkla less

Hej, nu har det gått ungefär 1 vecka som jag har suttit och försökt fått upp bilder på bloggen som jag har tagit. Tror ni det går? Verkar inte bara vara jag som får upp ett frågetecken i en fyrkant när jag ska ladda upp mina bilder. Jag är en person som lägger upp mer bilder än att skriva så då förstår ni varför jag inte har lagt upp något inlägg. Denna bloggportal är bra för man får inte så mycket problem men när man väl får det så tar det 100 år innan dom fixar det vilket är såå drygt. Men hoppas vi ses hörs snart med lite bilder :)

 

Första skolveckan

Hej, nu har jag gjort min första skolvecka efter sommarlovet och jag är faktiskt taggad på mitt sista år i skolan.  Jag gick stylist på Carlforsska här i Västerås men vi var i en lite mindre byggnad på skolgården där både vi stylister och frisörer hade sina ämnen inom stylist och frisör. Vi var i stora skolan när vi åt, hade matte, svenska och alla såna ämnen, vår skola revs då vi skulle få nybyggda fina lokaler på kopparlunden som är en bit bort så när vi väl flyttade fick vi gå/åka buss emellan för vi hade fortfarande matte och sånt på den stora vanliga Carlforsska skolan. På kopparlunden finns även en gymnasieskola som heter Hahrska, dom har bygg, måleri, snickeri och VVS linjer, och innan jag slutade tvåan så berättade lärarna att vi stylister och frisörer ska bli Hahrska och inte Carlforsska. Så nu går jag Harhska och inte Carlforsska, det är väll rätt skönt ändå då vi ligger närmre varandra men lite ändringar blir det. Så denna första vecka blev det mycket information men det känns bra ändå, mitt schema såg ungefär ut såhär:

 

Måndag - En personal på Harhska informerade lite, och dom visade var rektorn, skolsköterskan osv sitter.

Tisdag - Fick massa information om olika saker t.ex APL/praktiken då vi ska ha praktik 4 veckor som börjar på måndag redan. Pratade mest om hur Hahrska brukar göra med praktiken, när vi ska vara ute på praktik osv.

Onsdag - Lite vad vi ville, så jag målade mina naglar.

Torsdag - Vi tog skolfoto.

Fredag - Dom som ej hade praktik skulle till skolan och fixa det med vår lärare, för hon är så snäll och ringer åt oss men det vara bara jag och en annan som ej hade. Gick dit min lärare ringde och nu har jag fått praktikplats. Jag ska praktisera i en klädbutik vilket är nytt för mig men det ska bli så roligt :)

 

Jag går alltså sista året i skolan som är sååå sjukt, och jag ska fokusera allt jag har på att klara Engelskan som man brukar ha i 1an på gymnasiet men för min del jobbade jag fortfarande med 9ans engelska både i 1an och 2an på gymnasiet. Sedan ska jag fokusera på matten som jag inte klarade i 1an, vilket är rätt många i klassen som inte klarade det. Utöver skolan så har jag sökt jobb, tjoho så på måndag ska jag på speeding dating intervju eller vad det heter. Känns som jag börjar ta tag i livet nu.  

Något ni kanske inte visste, jag färgade håret förra veckan <3

 

 

23 februari

Hejsan alla som fortfarande läser min blogg...

Jag har inte bloggat på ett tag då jag inte fotat nya bilder eller riktigt vet vad jag ska skriva om. Nu börjar både fotosuget komma och idéer vad jag ska blogga om så förhoppningsvis kommer det reda ett inlägg imorgon :)

Senaste tiden har varit rätt så bra faktiskt, mått relativt bra, skolan går bra och jag har fortfarande en bra praktikplats. Ni som inte vet blev min bror sjuk 2016 och vi har haft det tufft med massa, ska inte skriva så mycket om det då han inte vill att jag skriver så mycket om hur han mår på min blogg och det förstår jag. Men det jag skulle komma fram till är att han har fått hjälp av folk att hitta en lägenhet där han kan få den hjälp han behöver som med t.ex medicin, och saker som han måste arbeta upp igen efter allt som hänt. Dom hittade en lägenhet som nu min bror har flyttat till, kanske inget ställe man vill sätta en 23 åring men samtidigt vill man det då han får/kan få hjälp hela tiden då det finns personal 24/7. Min mamma har jobbat där så hon har koll på många av personalen och alla är så trevliga så både vi och min bror tycker det är ett bra ställe, han ska ju bara bo där tills han klarar sig själv hela tiden.  Jag ska flytta hem till pappa varannan vecka igen. Jag ville det och känner att jag vill testa igen då vissa saker har ändras och tror det bli bättre denna gång. 

Igår fick jag sportlov och det är så skönt men vet inte riktigt vad jag ska göra. Det ända jag vet är att jag ska gradera mig karaten på söndag, vi får väll se om jag får nästa bälte. Efter lovet har jag 3 veckor praktik, en vecka i skolan sedan är det lov igen haha. Tiden bara rinner iväg och jag får panik men ändå känns det bra. 😊