IDA LINDH

Jultag

Hello.

Jag är tillbaka efter en liten tid. Lite mycket i skolan, lite förkylning på det så man inte haft orken efter skolan. Men nu kommer en jultag och på torsdag ska jag försöka hinna fota snön lite eller ja man får ju hoppas på att den ligger kvar. 

 

 

HAR DU NÅGON JULTRADITION? - Ja, julmat, julgodis, julpynt men ungt utöver det som dom flesta familjer har.

MJUKA ELLER HÅRDA PAKET? - Nu när jag är lite äldre älskar jag mjuka paket då jag oftast önskar mig kläder.

HUR SKA DU FIRA JUL I ÅR? - När jag var mindre så visste vi att hala tjocka släkten på mammas sida skulle trängas ihop hos någon, kusiner sprang runt medan dom vuxna lagade maten. Dagen innan eller dagen efter julafton firade vi med farmor och farfar samt kusiner och faster. Men när min mamma och pappa skilde sig så blev det annorlunda, det blev annorlunda beroende vilken dag vi firar och att vi inte är samlade alla som förr. Farmor och farfar kommer förbi och lämnar julklapparna och åker nästan direkt igen då vi inte längre firar med dom (dom har inte brytt sig så värst mycket om oss förutom när man fyller och vid jul) och då har det blivit att vi inte träffar min faster och kusiner där heller. Har större släkt på mammas sida, två mostrar och kusiner med barn. Förra året firades med min moster Åsa och dom kusinerna och kusin barnen men i år firar med min andra moster med hennes sambo, såklart min mamma och bror också, dock vet jag inte om deras barn kommer förbi en sväng då en av sönerna firar med hans flickvän, barn och flickvännens skrikiga och tjocka tjocka släkt. Men blir att fira jul efter mamma slutat jobba på julafton, men först fira hos pappa på söndag då blir det pappa, pappas sambo hennes 2 barn och såklart jag och min bror.

PEPPARKAKOR ELLER LUSSEBULLAR?  Pepparkakor helt klar då jag inte gillar lussebullar.

FAVORIT PÅ JULBORDET? - Allt haha, nej men älskar rödbetsallad, hemmagjorda köttbullar och sill.

GE ELLER FÅ PAKET? - Alltså jag älskar att ge men vem gillar inte att få paket. 

BÄSTA JULFILMER - Jag har så många bra filmer vid jul, men tre av dom är: 

Alla ensam hemma filmerna, ser man inte någon av dom så är det ingen riktig jul. Polarexpressen är ju så underbar film, sen gillar jag Grinchen alltså den såg jag och min bror jämt på när vi var små.

Lite julig bild från förra året var det jag hade just nu

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas