IDA LINDH

Första skolveckan

Hej, nu har jag gjort min första skolvecka efter sommarlovet och jag är faktiskt taggad på mitt sista år i skolan.  Jag gick stylist på Carlforsska här i Västerås men vi var i en lite mindre byggnad på skolgården där både vi stylister och frisörer hade sina ämnen inom stylist och frisör. Vi var i stora skolan när vi åt, hade matte, svenska och alla såna ämnen, vår skola revs då vi skulle få nybyggda fina lokaler på kopparlunden som är en bit bort så när vi väl flyttade fick vi gå/åka buss emellan för vi hade fortfarande matte och sånt på den stora vanliga Carlforsska skolan. På kopparlunden finns även en gymnasieskola som heter Hahrska, dom har bygg, måleri, snickeri och VVS linjer, och innan jag slutade tvåan så berättade lärarna att vi stylister och frisörer ska bli Hahrska och inte Carlforsska. Så nu går jag Harhska och inte Carlforsska, det är väll rätt skönt ändå då vi ligger närmre varandra men lite ändringar blir det. Så denna första vecka blev det mycket information men det känns bra ändå, mitt schema såg ungefär ut såhär:

 

Måndag - En personal på Harhska informerade lite, och dom visade var rektorn, skolsköterskan osv sitter.

Tisdag - Fick massa information om olika saker t.ex APL/praktiken då vi ska ha praktik 4 veckor som börjar på måndag redan. Pratade mest om hur Hahrska brukar göra med praktiken, när vi ska vara ute på praktik osv.

Onsdag - Lite vad vi ville, så jag målade mina naglar.

Torsdag - Vi tog skolfoto.

Fredag - Dom som ej hade praktik skulle till skolan och fixa det med vår lärare, för hon är så snäll och ringer åt oss men det vara bara jag och en annan som ej hade. Gick dit min lärare ringde och nu har jag fått praktikplats. Jag ska praktisera i en klädbutik vilket är nytt för mig men det ska bli så roligt :)

 

Jag går alltså sista året i skolan som är sååå sjukt, och jag ska fokusera allt jag har på att klara Engelskan som man brukar ha i 1an på gymnasiet men för min del jobbade jag fortfarande med 9ans engelska både i 1an och 2an på gymnasiet. Sedan ska jag fokusera på matten som jag inte klarade i 1an, vilket är rätt många i klassen som inte klarade det. Utöver skolan så har jag sökt jobb, tjoho så på måndag ska jag på speeding dating intervju eller vad det heter. Känns som jag börjar ta tag i livet nu.  

Något ni kanske inte visste, jag färgade håret förra veckan <3

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas